Weer open na Corona sluiting

Vanaf maandag 11 mei is de massagepraktijk stilletjes aan weer open gegaan. De eerste cliënten zijn geweest en hebben genoten van de aanraking. Het voelt heel fijn om weer aan de slag te zijn en anderen te ondersteunen bij het voelen van wat hun lijf nodig heeft, en/of pijn te verlichten. We hebben allemaal aanraking en nabijheid gemist in de afgelopen periode.

Het was wel even wennen om op de corona-proof manier te werk te gaan. Met de nodige voorzorgsmaatregelen als door het rivm worden voorgeschreven en door beroepsverenigingen worden voorgesteld.

Het houdt in dat er wel wat dingen zijn veranderd in de praktijk:

Voor jou als cliënt:

 • Vantevoren houden we een gezondheidscheck die bestaat uit een aantal vragen.
 • Bij binnenkomst geen hand en geen knuffel.
 • Bij binnenkomst meteen de handen desinfecteren voordat je iets aanraakt.
 • Je handen thuis al gewassen hebben.
 • 1,5 m afstand, totdat je op de tafel ligt.
 • Geen gebruik van wc.
 • Mondkapje en handschoenen zijn optioneel. Als jij wil dat ik ze draag, neem dat dan mee.
 • Je neemt zelf een flesje drinkwater mee.
 • Zeg af als je verkouden bent, of verhoging hebt. Dat zijn sowieso contra-indicaties voor massage, maar nu extra belangrijk.
 • We houden 1,5 m afstand tot elkaar totdat je op de massagetafel ligt.
 • Je kunt geen afspraak maken als je één van onderstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) hebt:
  • Neusverkoudheid
  • Loopneus
  • Niezen
  • Keelpijn
  • Lichte hoest
  • Verhoging (= tot 38 graden) of koorts (> 38 graden)
 • Je kunt ook geen afspraak maken indien je een huisgenoot hebt met één van bovenstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) met ook koorts en/of benauwdheid.

Voor mij als masseur:

 • Handen desinfecteren voor het begin, aan het eind, en nadat de ruimte schoon is gemaakt
 • Na (voor) elke cliënt de kamer schoonmaken, de tafel en aangeraakte voorwerpen desinfecteren.
 • Alle textiel van de tafel vervangen na elke cliënt, en wassen op 60°. Iets wat ik al deed, maar nu extra belangrijk is.
 • Het dragen van een mondkapje en handschoenen is optioneel.
 • Ik raak meteen met olie aan. Meestal begin ik zonder. De olie is geen leefmilieu voor het corona virus.
 • Als ik verkouden ben, of verhoging heb, dan zeg ik af.
 • Ik bied geen water aan na de massage.
 • De ruimte wordt geventileerd. Er staat ten alle tijden een raampje open.
 • Ik houd me aan de richtlijnen van het RIVM.
 • Ik behandel geen cliënten die behoren tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM.*

*Kwetsbare personen of mensen met een zwakke gezondheid zijn mensen van 70 jaar en ouder en mensen die een van deze aandoeningen hebben:
● afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen;
● chronische hartaandoeningen;
● diabetes mellitus (suikerziekte);
● ernstige nieraandoeningen die leiden tot dialyse of niertransplantatie;
● verminderde weerstand tegen infecties:
• door medicatie voor auto-immuunziekten,
• na orgaantransplantatie,
• bij hematologische aandoeningen (bloedziekten),
• bij aangeboren of op latere leeftijd ontstane afweerstoornissen waarvoor behandeling nodig is;
• bij chemotherapie en/of bestraling van kankerpatiënten;
• een hiv-infectie (in overleg met behandelaar).

Dus heb je behoefte aan aanraking? Zit je vast in je lijf? Of wil je gewoon lekker ontspannen? Maak een afspraak en kom langs!

Massagedag in de bieb

Afgelopen zaterdag was ik weer present op de Wageningse Massagedag in de BBLTHK. Het goede doel was dit keer om voor Fietsmaatjes. Zij kunnen nu een nieuwe tandem fiets aanschaffen.

Het was een super goed bezochte dag en ik heb echt van 11 tot 16.30 staan masseren. Een hele klus, maar het is zo mooi om al die blije en ontspannen gezichten van de massagetafel af te zien komen. Er zijn mooie dingen gebeurd, en dat in een kwartiertje.

Mocht je een afspraak willen maken voor een massage, bel of mail me dan: arinyamassage@gmail.com

Dag van de Mantelzorg

Image may contain: text

Op zaterdag 10 november was er een dag voor Mantelzorgers van Solidez in Wageningen.  De dag werd geopend door de burgemeester. Samen met 5 collega masseurs hebben we een hele middag een heel aantal van deze fantastische zorgdragende mensen mogen masseren. Ik heb ontspannende stoelmassages gegeven, en stevige nek-schouder massages. We kregen heel dankbare reacties. Superfijn om te doen!

Missie

Arinya - Voel je vrij in je lijf!

Mijn Missie is tweeledig:

Voel je vrij in je lijf!

Mijn Missie is mensen hun lichaam te laten voelen. Om helemaal aanwezig te zijn in elke deel van het lijf, en alles wat er is te omarmen. Of dat nou boosheid, verdriet, pijn, genot, of sensualiteit is. Zodra jij weet hoe je in je lijf zit en het helemaal kunt omarmen, dan kun je van je lijf genieten en je er vrij in voelen.

De kracht van Aanraking

Mijn Missie is mensen te laten ervaren wat de kracht van aanraking is. In deze wereld vol #metoo verhalen lijkt aanraking het onderspit te delven, terwijl iedereen aanraking nodig heeft. Ik wil mensen het vertrouwen geven dat aanraking en knuffelen bij het leven horen. Heel dicht bij jezelf blijven en in elk moment goed voelen of het nog ok is, is de basis van veilig aanraken.

Wageningse Massagedag BBLTHK

Ook dit jaar was Arinya Massage weer te vinden tijdens de Wageningse Massagedag in de BBLTHK op zaterdag 7 april. Ik was er zelf vanaf 13 uur bij. Ondanks het mooie weer was het vanaf half 2 tot half 5 gezellig druk met mensen die een korte massage kwamen uitproberen. Het was leuk om oude en nieuwe gezichten onder de masseurs te zien.

De Wageningse Massagedag is een jaarlijks terugkerend openbaar evenement in de bibliotheek in Wageningen waar mensen kennis kunnen maken met allerlei vormen van massage. Korte sessies die over de kleding gegeven worden. Dit is de mogelijkheid om laagdrempelig verschillende soorten massages te ondergaan. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van 5 euro aan de personen die gemasseerd worden, die geheel ten goede komt aan een jaarlijks wisselend goed doel. Dit jaar is gekozen voor het Odensehuis , een ontmoetings -en informatiecentrum voor mensen met geheugenverlies en/of beginnende dementie.

Verhuisd

Afgelopen oktober heb ik heel hard gewerkt om mijn nieuwe huisje voldoende klaar te hebben om per november alles over te verhuizen. Pfiew wat een bevalling was dat. Alles begon pas half december op zijn uiteindelijke plek te staan.

Ennn…. Ik heb nu Massage ruimte aan huis! Daar ben ik super blij mee. Er moet nog het een en ander aan gebeuren voordat ik er werkelijk kan gaan masseren. Het is er met name nog niet goed warm te stoken. En ik ben nog op zoek naar wat inrichting. Als alles af is krijgen jullie het uiteraard te horen! Met foto’s en al.

Ik heb nu dus 2 locaties waar ik kan masseren. Aan huis te Heelsum en in de praktijk van vrienden in Wageningen. Als alles goed gaat, dan komt daar voor 1 of 2 dagen per week ook een locatie in Doorwerth bij.

Festivals!

Het afgelopen zomer seizoen heb ik vooral heel hard gewerkt en plezier gemaakt op allerlei festivals.

Op het Living Village Festival, het Eigenwijs Festival en op het Global Awareness Festival zijn diverse mensen met mij op pad gegaan om geneeskrachtige kruiden te ontdekken op het festival terrein.

Met dit vrolijke tentje (zie foto) heb ik gestaan op het Green Spirits Festival, de Sonsbeek Theater Avenue, en het Global Awareness Festival. Op sommige festivals was het erg rustig (en regenachtig) en heb ik vooral genoten van uitwisselingen met mijn buren op het healing veldje. Wat ben ik dan blij en dankbaar voor mijn droge slaapplek in mijn mini-huisje, mijn camper. Tijdens de laatste 2 dagen van de Sonsbeek Theater Avenue liep het storm op de 10 min massages, die ik samen met 4 collega masseurs gaf. Superleuk om te doen!!!

Ik ben teamlid geworden van het Knuffelteam Unieke Verbindingen. Mensen herinneren hoe ze kunnen aanraken en hoe het voelt om aangeraakt en geknuffeld te worden is zooo belangrijk. De workshops die we geven zijn op basis van het consent model van Betty Martin. Met deze groep knuffelaars ben ik op pad geweest naar het Green Spirits Festival en het Oempa Loempa Hippie Festival.

Geheel voor mezelf, om te genieten, en mee te helpen ben ik naar Open Up! geweest. Waar ik superveel fijne mensen heb ontmoet, fijne workshops gevolgd, me heerlijk in het vrijwilligers team gevoel heb ondergedompeld, mijn wilde haren heb losgegooid en nog veel meer fijne dingen ervaren.

Kruidenworkshop voor VWI

Op zaterdag 8 april was ik onderdeel van de jaarlijkse leden vergadering van het VWI Vrouwennetwerk Wageningse Ingenieurs met als thema Wellness. Ik was gevraagd om in de namiddag 2 workshops kruidengeneeskunde te geven na de ALV.

Ik had een tafeltje klaar gezet met kruidenboeken, potten gedroogde kruiden en een aantal zelfgemaakte kruiden producten, als tinctuur, olie, shampoo en lippenbalsem.

Het was prachtig weer en dus nam ik de vrouwen mee naar buiten om in de perkjes, gemeentegroen en tussen de tegels te speuren naar helende kruiden. Dit om te laten zien dat geneeskrachtige en eetbare planten overal in je eigen omgeving kunnen groeien, vaak zonder dat je er zelf erg in hebt. Aan het einde van de workshop hebben we gezellig thee gedronken van de geplukte of gedroogde kruiden.

De workshops werden als gezellig, leerzaam en lekker ervaren. En voor een enkeling ook heel herkenbaar, omdat ze sommige kruiden zelf gebruiken.

www.vwi-netwerk.nl

MassageDag Wageningen BBLTHK

Zaterdag 1 april vond in de bibliotheek van Wageningen de jaarlijks terugkerende MassageDag plaats, georganiseerd door MassageEvenementen. Ik was er met mijn praktijk Arinya voor de 3e keer bij. Vanaf 11 uur ’s ochtends to 16.30 ’s avonds konden passanten en bezoekers van de bibliotheek een 15 minuten massage ondergaan voor 3 euro bij één van 12 masseurs. Die 3 euro per keer is ten goede gekomen aan Voedselbank Neder-Veluwe.

De ochtend verliep rustig, maar in de middag was het razend druk. Mensen stonden zelfs in de rij om nog een massageplekje bij iemand te bemachtigen. Diverse mensen probeerden een aantal verschillende massage vormen uit of gingen nogmaals terug naar een masseur. Ik vond het erg leuk om bekende en onbekende collega masseurs te ontmoeten. Naar een andere gepassioneerde collega kijken terwijl ik even pauze heb, levert me altijd weer een nieuwe massagegreep of inspiratie op. Het blijft mooi om te zien hoe mensen ontspannen van de massagetafel afkomen. En met een glimlach verzuchten; “Veel te kort die 15 minuten”.

Aan het einde van de dag hebben we 400 euro bij elkaar gemasseerd voor Voedselbank Neder-Veluwe. Het was een gezellige en geslaagde dag!

www.massageevenementen.nl