Workshops

De kruidenworkshops duren 2 a 2,5 uur met 6 tot 12 deelnemers. Het liefst neem ik je eerst mee naar buiten tussen de kruiden en gaan we daarna naar binnen om een product te maken. De workshops kunnen ook geheel binnen of geheel buiten gegeven worden.

  • Introductie Kruiden workshop

Na een stukje introductie en een korte groeps intake, gaat ieder voor zich de kruiden zoeken die nu bij hem of haar passen. Samen bespreken we de kruiden die ieder uitgekozen heeft, waarna ik je meeneem op een korte kruiden wandeling. Als de locatie het toelaat, dan kunnen we erna thee zetten van de kruiden.

  • Medicinale Olie maken

Zelf Medicinale Olie maken, hoe doe je dat? Welke basis olie gebruik je? & Welke kruiden kun je gebruiken voor welke klachten? Tijdens deze workshop ga je zelf aan de slag om je eigen medicinale olie in te zetten, en laat ik je zien hoe je hem thuis af kunt maken.

  • Tinctuur maken

Wat is een tinctuur? Tincturen werden van oudsher gebruikt als krachtig geneesmiddel. Een tinctuur is een aftreksel van kruid in alcohol. Hoe doseer je dat? & Welke kruiden zijn geschikt voor welke klachten? Ik laat je zien hoe je een tinctuur maakt en je gaat er ook zelf mee aan de slag.

  • Hoestsiroop maken

Er zijn verschillende kruiden die je kunt gebruiken tegen de hoest. Wij gaan in deze workshop een thijmsiroop maken. Tijdens het koken en roeren vertel ik je over andere kruiden die je kunt gebruiken voor verkoudheids klachten.

  • Zalf maken

Hoe maak je een zalf? Een zalf wordt van oudsher gebruikt om direct op de aangedane plek te smeren. Daar worden de werkzame stoffen uit de zalf opgenomen door de huid. We gaan samen een zalf maken en ik vertel je over de verschillende kruiden die geschikt zijn om zalf mee te maken.

  • Massage Olie maken

Er zijn verschillende soorten basis olien en diverse kruiden die voor massage geschikt zijn. Ik vertel je welke kruidenolien ik zelf tijdens mijn massages gebruik bij verschillende klachten of huidtypes. Je gaat zelf met een basisolie en kruiden een massage olie maken.

Een Workshops van 2,5 uur kost € 25,- pp bij minstens 6 deelnemers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s